Partners

'Veilig op stap’ helpt leiders en leidsters op weg, met de fiets of te voet. Dit project wil jeugdleid(st)ers informeren over de wegcode en aanbevelingen doen om in groep veilig te stappen en te trappen.

‘Veilig op stap’ is een gezamenlijk project van de Vlaamse jeugdbewegingen Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, IJD-Jeugdpastoraal, Jeugd Rode Kruis, JNM, KLJ, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen in het werkjaar 2014-2015. Maar het blijft natuurlijk doorwerken na 2015.

 

Het project ‘Veilig op stap’ werd mee vorm gegeven door Verenigingen voor Verkeersveiligheid, Rondpunt vzw en Rode Kruis Vlaanderen.

     

 

 

Het project wordt al sinds 2015 mee uitgedragen in het jeugdwerk door:

 

Na 2014-2015 proberen we zo veel mogelijk organisaties te laten profiteren van al het uitgwerkte aanbod in het kader van dit project.

Ook Ouders van Verongelukte Kinderen draagt dit project mee uit, niet in het minst in hun project SAVE-steden en gemeenten:

Image result for logo OVK   Image result for logo OVK

Steden en gemeenten in Vlaanderen worden uitgedaagd om ook in hun jeugdraad aan de slag te gaan met het thema verkeersveiligheid.

Het project ‘Veilig op stap’ krijgt de steun van de Vlaamse overheid en voor het ontwikkelen, aankopen en verspreiden van de SAVE-man capes van het Fonds Emilie Leus.

        Image result for logo fonds emilie leus

Het beeldmateriaal op deze website werd ter beschikking gesteld door Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, IJD, Jeugd Rode Kruis, JNM, KLJ, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen. Bijzondere dank gaat uit naar de fotografen van dienst.