'Veilig Op Stap' spel

Het 'Veilig op stap'-spel is speelklaar voor jouw leidingsploeg.

Je kunt het hier alvast even online spelen, maar met je groep leiding is het nog leuker!

STAP 1 - download het spel op je laptop.

STAP 2 - maak evenveel groene & rode kaarten als het aantal deelnemers dat je verwacht. Bedenk ook even of (en hoe) je de individuele score van de deelnemers bij wil houden. Een leuke beloning voor de winnaar met het meeste juiste antwoorden geeft het spel zeker een meerwaarde.

STAP 3 - Installeer je laptop en een beamer. Start het spel op. Het opzet is simpel: Bekijk de tien situaties en oordeel met 'Dat mag' (groen) of 'Dat mag niet' (rood). Eén van jullie is de spelleider. Hij of zij heeft geen voorkennis nodig maar telt eenvoudig het aantal groene of rode kaartjes die de lucht in zijn gegaan. De meerderheid wint en bepaalt de keuze in de spelmodule. Maar heeft de meerderheid ook gelijk? Het 'Veilig op stap'-spel vertelt het je onmiddelijk!

Duur? Ongeveer 20 minuten.
Kostprijs? geen

 

TIJDELIJKE ACTIE

Stedelijke of gemeentelijke jeugddiensten die het 'Veilig op stap'-spel zullen spelen maken kans op een verkeersveiligheidpakket op maat van jeugdgroepen. Vul onderstaand formulier voor 15 juni 2017 in. Op 15 juni loten wij 10 jeugddiensten die een pakket van 10 SAVE-capes en 3 lichtjes zullen ontvangen. Die kan je als prijs gebruiken voor de vereniging die het spel wint. Alle deelnemers ontvangen 25 'Veilig op stap-affiches' voor de lokale jeugdverenigingen. Meer info? info [at] veiligopstap.be!