(kader)vorming

In deze bundel kadervormingsmateriaal vind je het volgende:

  1. een kort inhoudelijk document dat een leidraad kan zijn voor een ploeg die wat handvaten zoekt, maar voor de rest graag alles zelf aanpakt,
  2. een inspiratiebundeltje dat wat uitgebreider is voor doe-het-zelvers die graag breed geïnspireerd worden rond diverse inhouden gelinkt aan Veilig Op Stap,
  3. en een methodiekenbundel waarin een aantal kant-en-klare interactieve en actieve methodieken uitgewerkt staan, die je natuurlijk nog verder zelf kan aanpassen naar eigen wens.
  4. Daarbovenop nog een document waarin alles werd samengevoegd. Voor zij die graag voor de volledigheid gaan als ze overleggen met hun collega's. ;-)
  5. En een extra bundel met tips om speels op weg te gaan.  Want wie speelse elementen integreert in zijn tocht, zorgt voor een aangename, vlotte tocht waarbij de kinderen en jongeren gefocust blijven op wat de begeleiding vraagt en doet. Als verveling intreedt, verslapt de aandacht en vordert de tocht moeilijk. Wees dus creatief!

Al dit materiaal kwam tot stand in nauw overleg met de stuurgroep Veilig Op Stap: Chiro, FOS, IJD, JNM, JRK, KLJ, KSA, S&G. De bundel Speels Onderweg kwam tot stand in nauwe samenwerking met VDS. Deze en andere organisaties kregen dit materiaal al ter beschikking voor kadervormingsploegen, maar het mag door iedereen gebruikt worden.
 

Wijs jouw leidingsploeg of cursisten op het bestaan van veiligopstap.be waar ze altijd de belangrijkste regels kunnen nalezen!

Bij downloads vinden ze bovendien nog heel wat bruikbaar concreet materiaal voor hun kleine verplaatsingen en grote tochten.

Nog vragen? Stel ze gerust: info [at] veiligopstap.be